Overzicht alle berichten "Preventietips"

De brandverzekering dekt meer dan alleen brand

Nieuwsbericht gepubliceerd op 03 Jul 2012

 

Assuralia en OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, brengen een brochure uit om iedereen wegwijs te maken in de brandverzekering.

De woning en inboedel maken een belangrijk deel uit van het vermogen van een gezin. Ook de aansprakelijkheid voor een overslaande brand kan het gezinsvermogen ernstig aantasten. Een goede brandverzekering, die beantwoordt aan de behoeften van de verzekerde, is daarom van groot belang. De huurder en de (toekomstige) eigenaar, die het bos door de bomen niet goed meer zien, vinden in deze brochure alle nodige informatie om wegwijs te geraken in de brandverzekering. Ze bevat onder meer informatie over de dekkingen, de vergoedingen, wat de premie kan beļnvloeden en wat de verzekerde te doen staat als er schade is. Kortom: nuttige informatie om bij te houden.

Klik hier of op de afbeelding om de brochure te openen


Nieuwsbericht gepubliceerd op 03 Jul 2012

Opgelet voor waterschades na het inzetten van de dooi

Nieuwsbericht gepubliceerd op 13 Feb 2012

Langdurige vorst zoals de afgelopen weken kan bijzonder nefast zijn voor water- en verwarmingsinstallaties in niet-verwarmde woningen of vertrekken. U kunt dus best alert zijn voor mogelijke waterschade bij het inzetten van de dooi.
 
Vooral de niet-beschermde of niet-geļsoleerde waterleidingen buiten de woning en water- en verwarmingsinstallaties in niet-verwarmde woningen of vertrekken kunnen beschadigd zijn door de vrieskoude.
 
We raden aan om attent te zijn voor lekken die meestal pas zichtbaar worden zodra de dooi inzet:
 
- Tijdens de eerste dooidagen bevelen we een controle aan van alle niet-verwarmde vertrekken (zolders, kelders, tuinhuizen, garages en dergelijke) waar waterleidingen aanwezig zijn, en indien nodig een tweede controle te verrichten. Zo hebben de eigenaars of huurders van een woning de kans om een eventueel lek snel te ontdekken en in te grijpen en indien nodig een vakman op te roepen om uitbreiding van de schade te vermijden.
 
- We vestigen ook de aandacht op de kwetsbaarheid voor dergelijke schades in tweede verblijven die langere tijd onbewoond en onverwarmd bleven, net als in studentenkoten die begin februari vaak verlaten zijn omwille van de vakantieperiode aan universiteiten en hogescholen.
De betrokken eigenaar, huurder of syndicus gaat tijdens de eerste dooidagen best eens langs om de staat van die woningen te controleren.


Nieuwsbericht gepubliceerd op 13 Feb 2012